donderdag 5 juni 2014

Roomser dan de paus zijn is bedwelmend







Niets zo irritant, als een gestopte roker die begint te zeuren over dat jij nog steeds rookt. De stank van je sigaret en de gordijnen en muren, die daardoor sneller bij hem geel worden. Veelal is het gezeur gebaseerd op de latente angst, dat ie door confrontatie met rokers zelf ooit weer zal gaan beginnen.  Dit was min of meer het idee dat bij mij opwelde, toen de ongebreidelde fatsoensrakkerij van Dick Trubendorffer (directeur GGZ CrisisCare) de media in geslingerd werd. Op basis van het feit dat er vorig jaar doden waren gevallen, gerelateerd in het kader van het gebruik van XTC op festivals, predikt Trubendorffer Spartaanse ingrepen, die door de overheid gedaan zouden moeten worden. En met name bij de Dance Festivals. Hij beweert overigens, dat er 10 doden waren gevallen in 2013, terwijl dit er 6 waren. Okay, dat is erg genoeg, maar we hebben het over een range van ± 700 festivals per jaar met tientallen miljoenen bezoekers. Neem de vele dodelijke slachtoffers in het kader van overdadig alcoholgebruik en evenzo in het verkeer. Een extra focus hierop richten lijkt me logischer en verstandiger dan voornoemde misplaatste zedenprekerij.

Nee, meneer Trubendorffer wil graag roomser dan de paus zijn. Festivals moeten verboden worden als ze geen KEIHARD antidrugsbeleid er op na willen houden. Festivals moeten grootschalige investeringen in beveiliging tegen drugs doen. Al worden de entree tickets daardoor nog duurder. Hij vindt het gewoonweg schandalig, dat festivals vergunningen blijven krijgen, terwijl er doden vallen. Onze overheid moet een sleutelrol toe-eigenen en standpunten innemen, zodat “nalatige” festivals geen vergunningen meer krijgen en niet meer plaatsvinden. Zeg nou eerlijk, deze Dick moet toch een verdwaalde geest zijn, die achter zijn bureau zijn impulsieve kortzichtigheden niet weet te bedwingen en helemaal bedwelmd raakt van zijn eigen angsten en fantasieën.

Deze Trubendorffer spant zelfs helemaal de kroon door te stellen, dat het Trimbos Instituut verboden zou moeten worden om XTC pillen te testen op festivals. Men kan deze visie enigszins vergelijken met het gaan bungeejumpen met een elastiek, dat nimmer op veiligheid gecontroleerd MAG worden. Deze Dick wil graag met angst en onbenulligheid regeren. Maar één ding is zeker. Deze Dick is een eenzijdig acterende mediageile obstinate opruier, zijnde directeur van GGZ CrisisCare, die zeker niet de ondersteuning krijgt van de overkoepelende organisatie GGZ Nederland.

De wereldvreemde Dick Trubendorffer zal nog wel trachten enig klankbord te krijgen bij sommige net zo wereldvreemde politici, maar hopelijk zal het daarna wel wegebben in z’n eigen absolute onnozelheid.

Voor degenen die zich wagen aan een XTC pilletje of een MDMA poedertje; wees heel voorzichtig, gebruik het niet te vaak en in gecontroleerde hoeveelheden. Laat het testen waar je kan en zorg voor een goede onderlinge sociale controle binnen je vriendengroep. Genieten verdwijnt, wanneer je te hard gaat. En genieten is tenslotte wel het hoofddoel. En let wel! Geen drugs gebruiken kan ook. Het gaat er niet om wat beter is, maar wat het beste voor jou is …… om te genieten.
Hey party-peeps …… laten we dit jaar van 6 naar 0 gaan. Dan hebben we het dik voor mekaar en voorkomen we Dick gezeur.




http://www.drugs-test.nl/




© pamlenez
05-06-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten