woensdag 23 juni 2010

Kristalhelder

Zijn betere hak- en chopwerk had hij al aangetoond in Irak en hij was de aangewezen persoon om Afghanistan zo spoedig mogelijk een metamorfose te laten ondergaan. Een metamorfose, waarbij de hele Taliban en alle andere autochtonen zich zouden bekeren tot jood of christen en er een “fatsoenlijke” Amerikaanse beschaving ingegoten zou worden. En als het even kan, het ultieme doel nastreven dit onherbergzame gebied na Israel en Irak te dopen tot de 53ste staat van de VS.

Hij is weinig diplomatiek, kan nog maar amper een mens genoemd worden en laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Hij leidt een Spartaanse levensstijl en wil eigenlijk, dat iedereen zich conformeert aan zijn compleet gestoorde en ontspoorde normen en waarden.

Joe Biden, wie is dat? Barack Obama is een teleurstellend persoon. Karl Eikenberry is een verrader. Aldus Stanley McChrystal. Geen woord Afghaans. Kristalhelder en zo scherp als een stanleymes.
Dat kunnen we deze opperbevelhebber van het Amerikaanse en NAVO leger in Afghanistan nageven.

Maar ja, al spreek je de waarheid, juist dan kun je geslachtofferd worden door de stenen, die je zelf aan het rollen hebt gebracht en zal je een toontje lager moeten zingen. Met hartelijke dank aan het (muziek)medium Rolling Stone. Enfin, op naar de volgende randdebiele opperbevelhebber, die Afghanistan wil bestoken met de Amerikaanse droom. Uhhh, nachtmerrie. Dàt is kristalhelder.


© pamlenez
23-06-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten