vrijdag 16 juli 2010

Wolven in schaapskleren

De wolven in schaapskleren zoeken weer het wereldtoneel op. De notoire hoofdrolspelers zijn reeds bekend. De Amerikaanse PR gigant Barack, die niet stuk kan op het toneel, daar zijn glimlachende façade het nog steeds goed doet in de vertroebelde ogen van alle reetlikkende coalitiepartners.
De zwartgekleurde Israëlische vredesduif Benjamin, die getekend door zijn verleden, nog altijd het premierschap ambieert van het door geloof en historie verscheurde en onverdiende land. Het land, dat volgens hem en de zijnen waarschijnlijk nog te krap is voor de 5,7 miljoen Joodse inwoners en derhalve successievelijk alle Palestijnen “weg gebezemd” moeten blijven worden.

Thans zijn ze bezig met de proloog, waarbij Barack de grote boze oom speelt naar Benjamin. Barack wil, dat Benjamin een gebaar van goede wil doet naar de Palestijnen. Maar het is wederom duidelijk herkenbaar, dat het gaat om het aloude terugkerende toneelspel over hoe het zou moeten gaan, maar hoe we het toch lekker niet gaan doen. Het alom bekende Palestina-scenario mag vrijelijk door iedereen geschreven en gespeeld worden, maar de epiloog wordt disciplinair met zeer effectieve inkt dwingend voorgeschreven door de “bescheiden”, achter de coulissen vertoevende, Israël-lobby. Hun epiloog, dat de toeschouwers linea recta slingert van het toneel naar de realiteit!

Menigeen kent het fenomeen Israël-lobby nog niet daadwerkelijk. Vooralsnog willen ik die onwetendheid niet kwalijk nemen, maar wakker worden lijkt mij zeer raadzaam. Het lobbyen kennen we reeds in onze eigen zakelijke en politieke contreien, doch in de Verenigde Staten is dit reeds verheven tot en gestegen naar een ultiem manipulerend en evenzo desastreus niveau.
Lobbyisten, die als schadelijke virussen geïntegreerd en geïnfiltreerd zijn binnen scholen, bedrijven, senaten, congressen en regeringen. Lobbyisten, die ondanks de tegengestelde wil van de meerderheid, weten te manipuleren en aan te sturen naar de wens van de lobby-godfathers zelf.

De Israël-lobby spant daarbij absoluut de kroon, daar dit een sterk concentraat betreft van, Joodse en christelijke zionisten, Joodse en pro-Israëlische mensen en andere Israel diehards, die gezamenlijk ook immens veel kapitaal herbergen. Zij lobbyen open en vrij. Lobbyen is ook helemaal niet bij wet verboden. Dus niets staat hun in de weg en niets zullen ze onbenut laten om de belangen van het Jodendom en Israel in optima forma te dienen. Met woord en daad en zelfs tegen de anders willende meerderheden in.

Dus als u de komende tijd de nodige aandacht wil besteden aan het toneelspel van Barack en Benjamin, raad ik u aan extra focus te leggen op de epiloog. Ik kan u nu alvast vertellen, dat het een hoop stof, maar weinig wol zal zijn. Weinig wol voor de Palestijnen. Zij blijven geholocausteerd worden, de Israëliërs blijven hun nederzettingen uitbreiden, de Verenigde Staten blijven gemiddeld € 3 miljard per jaar aan materieel en wapens investeren in Israel en ondertussen blijven de reetlikkende coalitiepartners zich vergapen aan de vermeende goede bedoelingen van Barack. Zelfs ondanks de steeds dikker en zichtbaarder wordende marionettouwtjes aan hem. De touwtjes die in handen blijven van onderschatte fenomenen, die ongestoord kunnen blijven baden in hun poel van macht, geld en geloof.
Welterusten massa. Word wel bijtijds wakker als het kan.



© pamlenez
16-07-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten